Hajdúböszörmény egészségfejlesztési iroda
Iroda
4220 Hajdúböszörmény, Kálvin tér 7-9
Hívjon minket
+36 20 522 8595
Írjon nekünk
efi@hboszormenyrendelo.hu
Nyitvatartás
Hét - Csüt: 09.00 - 14.00

LEK Blog

LEK Blog

Autizmus diagnózis felnőttként

Az autizmus spektrum zavar (ASD) egyre nagyobb gyakorisággal megállapított diagnózis. Bár okai teljes mértékben még nem ismertek, kutatások szerint genetikai és környezeti tényezők kombinációja okozza.  

Bővebben
LEK Blog

A nárcisztikus kapcsolat jelei

Egy párkapcsolatban a nárcisztikus vonások eleinte nehezen ismerhetők fel, de idővel egyre világosabbá válnak.  A nárciszikus személyt az önmagának tulajdonított fontosság érzése, az állandó elismerés iránti vágy, az empátia hiánya és mások kihasználása jellemzi. A nárcisztikus kapcsolatban tanúsított magatartásformák közé tartozhat a manipuláció is.

Bővebben

EFI Blog

EFI Blog

10 tipp a rák megelőzéséhez

A Rákos megbetegedés esetén a korai diagnózis fontos, de lehet-e ennél többet tenni? A Harvard School of Public Health tudósai szerint arákos halálesetek akár 75%-a megelőzhető életmódbeli változtatásokkal.  Ha betartja az alábbi tanácsokat, jelentősen csökkentheti a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek, a krónikus légzőszervi betegségek és a cukorbetegség

Bővebben
EFI Blog

Tévhitek a másnaposságról

  Az igazság az, hogy a másnaposság egyetlen gyógymódja az idő. Meg kell várni, amíg a test befejezi az alkohol anyagcseréjének mérgező melléktermékeinek kiürítését, rehidratálódik, meggyógyítja az irritált szöveteket, és helyreállítja az immunrendszer és az agyműködés normális működését. Ez a folyamat akár 24 órát is igénybe vehet, és  sok gyakori

Bővebben
EFI Blog

Mit sportoljunk magas vérnyomással?

A magas vérnyomásban szenvedők sokszor nem mernek edzeni, nehogy súlyosbodjon az állapotuk, pedig a rendszeres testmozgás segít csökkenteni a vérnyomást! Hogyan? Segít kezelni a testsúlyt, egészségesen tartja a szívet és csökkenti a stresszt. Nem mindegy azonban, hogy milyen sportot választunk!

Bővebben
EFI Blog

Meglepő dolgok, amelyek emelik a vérnyomást

Valószínűleg már mindenki hallotta, hogy a túlzott sófogyasztás emeli vérnyomást. Emellett azonban számos egyéb olyan dolog is van, melyekről kevésbé ismert, hogy vérnyomás emelő hatásúak. Bár az ideiglenes „kiugrások” nem feltétlenül jelentenek problémát, az idővel magasan maradt vérnyomás értékek komoly károkat okozhatnak. Lássuk, mire kell figyelni!

Bővebben
Megszakítás