Hajdúböszörmény egészségfejlesztési iroda
Iroda
4220 Hajdúböszörmény, Kálvin tér 7-9
Hívjon minket
+36 20 522 8595
Írjon nekünk
efi@hboszormenyrendelo.hu
Nyitvatartás
Hét - Csüt: 09.00 - 14.00

Helyszín

Hajdúböszörmény, Csuportka bolt.

Klubvezető

Drén Gáborné

Mobil

+36 30 599 2696

Az egyik legfontosabb szükségletünk emberi szükségletünk, életünk egyik legörömtelibb és egyben legnagyobb fájdalmakat okozó területe a párkapcsolat. Kapcsolatunk minősége vagy épp hiánya jelentős hatással van az életünk valamennyi területére testi, lelki és szociális téren egyaránt. A párkapcsolat a valahova tartozás és a biztonság érzését nyújtja, érzelmi támogatást biztosít, és így hozzájárul a boldogságérzet növekedéséhez. Emellett a jól működő kapcsolat segítséget nyújt céljaink elérésében, az önmegvalósításban és alkalmazkodóképességünk növelésében is.

Párkapcsolatunk jelentős hatással van életünk minőségére.

A párkapcsolatok jelentős változáson estek keresztül az utóbbi évtizedekben.  A házasságot hagyományosan a felnőtté válás egyik fontos feltételének tartották, továbbá nagyszüleink idejében a tartós párkapcsolat egyedüli elfogadható formája a házasság volt. A házasság megítélése azonban napjainkra átalakult. Ezen attitűd változás hátterében többek között a házasság gazdasági funkciójának háttérbe szorulása áll. Azzal ugyanis, hogy általánossá vált a nők munkavállalása, a házasság megszűnt pénzügyi szövetségnek lenni. Ehelyett egyre inkább előtérbe került a párkapcsolat érzelmi szerepe, így a pár kapcsolati és szexuális összhangja. A házasság romantikus, érzelmi döntéssé vált. Ezen változás hatását tovább erősítette az individualizáció térhódítása és az önmegvalósítás igényének növekedése is. Ezen változások az egyéni és társadalmi szintű értékrendben vezettek a házassággal kapcsolatos attitűdök átalakulásához. Az átalakulások ellenére a párkapcsolat ma is fontos szerepet játszik az egyének életében, azonban az említett változás megnehezítette a párválasztás folyamatát.

Az első párkapcsolat kezdete leggyakrabban a húszas évek elejére tehető és általában több hosszabb-rövidebb kapcsolat előzi meg a végleges párválasztást. A házasságig, vagy tartós élettársi kapcsolatig vezető út a legtöbb mai fiatal számára rögös, legalább is a korábbi évtizedekhez viszonyítva. Nagyszüleink idejében ugyanis általában már az első szerelem házassággal végződött.

Megszakítás