Hajdúböszörmény egészségfejlesztési iroda
Iroda
4220 Hajdúböszörmény, Kálvin tér 7-9
Hívjon minket
+36 20 522 8595
Írjon nekünk
efi@hboszormenyrendelo.hu
Nyitvatartás
Hét - Csüt: 09.00 - 14.00

Helyszín

Klubvezető

Kissné Drén Boglárka

Mobil

+36 20 7739875

Ha szeretnél egy csapatba tartozni, ha szeretnéd másokkal is megosztani a túrázás élményét, vagy ha egyszerűen csak nem akarsz Te magad a túra szervezésével foglalkozni, így néhány tipp, mely csoportokhoz csatlakozhatsz. Ezeket jó szívvel ajánljuk Neked, látogass el a weboldalukra, nézd meg merre járnak, mit csinálnak, és aki szimpatikus azzal vedd fel bátran a kapcsolatot.

Mit vigyünk magunkkal egy egynapos magyarországi túrára? 

Ha köves, egyenetlen a terep vagy bicsaklásra hajlamos a bokánk, magas szárú bakancsban menjünk, húzzunk kényelmes túrazoknit. Sáros, havas időben nagyon jó szolgálatot tesz a kamásli, öltözzünk rétegesen, hátizsákunk legyen kényelmes, ne pakoljuk túl felesleges cuccal, de minden legyen benne, amire szükségünk lehet. Készüljünk elegendő élelemmel (néhány szendvics, gyümölcs, csoki, magok), vízzel (különösen nyári melegben, szeles időben), akkor is, ha a túraleírásban szerepel vízvételi lehetőség (nem tudhatjuk előre, hogy üzemel-e a turistaház, nem apadt-e ki a forrás stb.).

Ha sok szintet megyünk, érdemes túrabotot is vinni, főleg az ereszkedéseknél vesszük majd hasznát. Legyen nálunk egy kis elsősegély-csomag (fertőtlenítő, kötszer, kullancs-csipesz, fásli, bokagumi, feketenadálytő-krém stb.), fejlámpa, tartalékelem, bicska. Az esőkabát (esernyő) mellett a táskán legyen esővédő, az egyik legkellemetlenebb, amikor a gatyánkon kívül a cuccunk is lucskosra ázik.

Érdemes egy váltás ruhát betenni a táskába (esetleg a kocsiba), ha mégis nagyon eláznánk.

Hogy készüljünk, ha téli túrára indulunk? 

A téli túránál különösen fontos a megfelelő öltözet kiválasztása. Ha nincs extrém hideg, mehetünk négyévszakos, vízálló bakancsban vagy téli bakancsban, legyen jó aláöltözetünk (alul-felül), meleg sapka, sál, kesztyű (pótkesztyű, pótsapka!), magas hó esetén jó hasznát vehetjük a hótalpnak, túrabotnak (a túraboton legyen hótányér, ne süppedjen a hóba a bot). Napszemüveget, naptejet is vigyünk!

Megszakítás