Hajdúböszörmény egészségfejlesztési iroda
Iroda
4220 Hajdúböszörmény, Kálvin tér 7-9
Hívjon minket
+36 20 522 8595
Írjon nekünk
efi@hboszormenyrendelo.hu
Nyitvatartás
Hét - Csüt: 09.00 - 14.00

Hol működnek?

Kistérségenként egy-egy EFI működik. Jelenleg 58 nyertes pályázó kezdte meg működését az ország különböző területén. Hajdúböszörményben az Egészségügyi Szolgáltató és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. keretében működik. Az Iroda munkatársainak elérhetősége:

Milyen tevékenységeket végez az EFI?

Az Irodában vérnyomás, testsúly, testzsír, BMI index, stb. méréseket végeznek. A mérési eredmények alapján rizikófelmérés történik, és az EFI szakembereivel közösen egy Önnek megfelelő életmódváltó programot javasolnak és segítenek abban is, hogy végig tudja csinálni. Egészségügyi állapotfelmérés, Mentálhigiénés tanácsadás, Táplálkozási és életmód tanácsadás, Mozgásterápia, gyógytorna, Szenvedélybetegek önsegítő csoportja, Dohányzás leszokást segítő foglalkozás, Klubfoglalkozások, Prevenciós iskolai élőadások.

Vezető: Konyáriné Fekete Katalin

 

Milyen intézmény koordinálja az EFI-k működését?

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) koordinálja, és egységes módszertant biztosítva.

HAJDÚBÖSZÖRMÉNY LELKI EGÉSZSÉG KÖZPONT (LEK)

A Lelki Egészség Központok (LEK) küldetése a helyi lakosság mentális egészségének megismerése és támogatása a helyi lehetőségek elérhetővé tételével és személyre szabásával. Ennek alapkövekét a LEK hozzájárulnak a lelki egészséggel összefüggésben lévő helyi sajátosságok és az azokat befolyásoló tényezők feltérképezéséhez, hogy működésük középpontjába az érintett járásban, legnagyobb mértékben jelen lévő problémák kerüljenek.

Milyen programokat nyújtanak?

  • Önismereti Klub – Autogén tréning

  • Párkapcsolatra való felkészítés

  • Babamasszázs

  • „Anonym Alkoholisták”Csoportja

  • Anyaságra való felkészítés

A Hajdúböszörményi Egészségfejlesztési Iroda funkcióbővítése

A kedvezményezett neve: „Hajdúböszörmény ESZ-V” Nonprofit Kft.

A projekt címe: A Hajdúböszörményi Egészségfejlesztési Iroda funkcióbővítése

  • – a szerződött támogatás összege: 36.991.303 Ft
  • – a támogatás mértéke (%-ban): 100%
  • – a projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében a 2014 óta működő Hajdúböszörményi Egészségfejlesztési Iroda a mentális egészség megőrzésére irányuló szakemberrel és szolgáltatásokkal bővült. A 2018.június 1-én indult 27 hónapos projekt keretében az iroda 1 fő egészségpszichológussal bővült, továbbá új klubfoglalkozások indultak a mentális egészségfejlesztés és a lelki egészség gondozása területén, a rendszeres időközönként megvalósult klubfoglalkozások mellett előadásokat, kiállításokat szerveztünk a lakosság részére.
  • – a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2020.08.31.
  • – projekt azonosító száma: EFOP-1.8.20-17-2017-00013 
Megszakítás