Hajdúböszörmény egészségfejlesztési iroda
Iroda
4220 Hajdúböszörmény, Kálvin tér 7-9
Hívjon minket
+36 20 522 8595
Írjon nekünk
efi@hboszormenyrendelo.hu
Nyitvatartás
Hét - Csüt: 09.00 - 14.00

Szorongsz az ünnepek utáni munkába való visszatéréstől? Íme néhány tipp, hogy hogyan teheted kevésbé stresszessé az első hetet!

Sokan az ünnepek után a hétköznapi feladatokhoz való visszatérést meglehetősen stresszesnek és szorongást keltőnek érzik. Hogyan tehetjük ezt az átállást könnyebbé?

Az ünnepek vége miatt érzett szomorúság, a ránk váró e-mailek miatti aggodalom és a karácsony előtt elhalasztott munkával való szembesülés gondolata mind hozzájárul a szorongás érzésének kialakulásához. Nem újkeletű, ez a fajta szorongás és stressz, hiszen időbe telik, mire visszarázódunk hétköznapok ritmusába.

Mit tehetünk, hogy ez az átmenet a lehető legstresszmentesebb legyen?

Ha még nem tértél vissza a munkába, érdemes a hátralévő időt a szervezésre fordítani – nemcsak azért, hogy enyhítsd a munkába való visszazökkenés okozta stresszt, hanem azért is, mert segít megkönnyíteni a hétköznapi teendőkhöz való visszatérést. Ahelyett, hogy újra belevetnéd magad a munkába és a teendők hosszas listája alá temetnéd magad, próbálj időt szakítani azokra a dolgokra, amelyeket az ünnepek alatt élveztél.

Az egyensúly megteremtése nemcsak a munkahelyi teljesítményről és a munkába való visszatérésről szól. Jó, ha időnként emlékezteted magad, hogy a siker sokféle formában jelentkezhet, mint például személyes kapcsolatokban vagy fizikai állapotban. A siker nemcsak pénzben mérhető.

Mielőtt elkezdenéd a munkádat, még azt megelőző este vagy kora reggel, készítsd elő azokat a dolgokat, amikre szükséged lehet, így felkészült leszel az indulásra.

A test és lélek ápolása fontos a gördülékeny hétköznapok biztosításához. Szakíts időt a testmozgásra, nyújtásra és a meditációra, hiszen csökkenti a stresszt és szorongást az élet adta kihívások során.

Fontos, hogy megtaláld a neked megfelelő relaxációs típust. A meditáció például kiváló stresszcsökkentő.

Túlságosan egyszerű fejest ugrani az új munkaévbe változások nélkül, pedig néhány egyszerű módosítással kedvező változásokat tudsz elérni a munkádhoz való hozzáállásodban és sikeressebbé teheted az új évet.

Forrás: https://www.stylist.co.uk 

Megszakítás