Hajdúböszörmény egészségfejlesztési iroda
Iroda
4220 Hajdúböszörmény, Kálvin tér 7-9
Hívjon minket
+36 20 522 8595
Írjon nekünk
efi@hboszormenyrendelo.hu
Nyitvatartás
Hét - Csüt: 09.00 - 14.00

Hogyan turbózd a hangulatod kevesebb, mint 15 perc alatt?

Tarts szünetet!
Tarts egy rövid meditációs szünetet. Ülj csendben, csukd be a szemed, és koncentrálj a légzésedre. Hidd el, pozitívabb, türelmesebb leszel, és pont erre van szükség, hogy más szemmel lásd a világot!

Irány a szabadba!
Kutatások szerint a szabadban töltött idő több energiát, jobb memóriát és kevesebb szorongást eredményez. Még ha városban is élsz, koncentrálj a fákra, virágokra és parkokra. Szívd magadba a természetet, hogy feltöltődj! Egy rövid séta a környéken feldobja a hangulatod és csökkenti a stresszt! 

Nevess!
Olvass el néhány oldalt egy vicces könyvből, nézz meg egy klipet a kedvenc humoristádtól, vagy hívd fel egy barátod, aki mindig megnevettet. A nevetés nyilvánvalóan feldobja a hangulatodat, ráadásul jó hatással van a szívedre, a tüdődre és az izmaidra. Az agyad pedig több, a jó közérzetet keltő endorfint szabadít fel.

Hála
Fogj egy tollat, és sorolj fel legalább néhány dolgot, amiért ma hálás vagy. Gondolj a kapcsolataidra, a jól sikerült dolgokra, és az életed minden – kicsi vagy nagy – pozitívumára. Akik rendszeresen vezetnek hálanaplót, jobban érzik magukat, és kevésbé zavarja őket a stressz.

Zene
Játssz le néhányat a kedvenc dalaidból, hogy ellazulj és feldobd a hangulatod. Kutatások szerint a zene csökkenti a szorongást és a fájdalmat.

Törölj egy házimunkát a listádból!
Milyen apró feladatot halogatsz már régóta? Cseréld ki azt a kiégett villanykörtét, küldd vissza azt az e-mailt, beszéld meg azt a találkozót! Az elégedettség, hogy valami apróságot elvégeztél, csökkenti a stresszt, és lendületet ad.

Beszélgess!
Hívj fel egy barátot, és találkozzatok egy kávéra. A másokkal való kapcsolat az egyik legjobb módja annak, hogy boldogabb legyél.

Jócselekedet
Nyisd ki ajtót valakinek. Adományozz egy olyan ügynek, amiben hiszel. Jelentkezz egy önkéntes projektre. Segíts egy családtagodnak egy kisebb feladatban. Tanulmányok bizonyítják, hogy mindez jó érzéssel tölt el, hangulatjavító. 

Nyújtózz!
Tarts egy rövid szünetet, finoman nyújtóztasd a nyakad, a vállad, derekad, a combod és a csípőd. A nyújtózás nemcsak csökkenti a stresszt, de extra vért is küld az izmaidba.

Öleld meg!
Keress meg egy barátot vagy családtagot, és kérj egy ölelést. Tanulmányok szerint az ölelés nemcsak hangulatjavító, de az immunrendszerednek is jót tesz. 

Pörgesd fel magad!
Gyakorold a pozitív önbeszédet. Próbálj meg visszafordítani minden negatív gondolatot. Ha aggódsz egy elkövetett hiba miatt, mondd magadnak: „Mindenki hibázik. Helyre tudom hozni.” Néhány hangosan kimondott vidám mantra  megváltoztathatja a gondolkodásodat és csökkentheti a stresszt.

Írj köszönőlevelet!
Írj néhány köszönő szót valakinek, aki segített neked. Kifejezhetsz köszönetet a közelmúltbeli szívességekért, születésnapi ajándékokért vagy hosszú távú támogatásért. Egy tanulmány kimutatta, hogy azok az emberek, akik ezt teszik,  hálásabbak és boldogabbak is.

forrás: WebMD

Megszakítás